Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Kogetid grød: ca. 45 min.
Risengrød:
¾ l mælk
1½ dl grødris
¼ tsk. salt
Klatdej:
1 stang vanilje
2 spsk. sukker
4 små æg
700 g kold risengrød
80 g mel
4 spsk. mandelmel
ca. 25 g smør (til stegning)
Tilbehør:
kirsebærsovs (eller alle slags bærmarmelader/ syltetøj)
- Risengrød: Kog mælken op med grødris. Skru ned til laveste varme, og lad grøden simre under låg i ca. 45 min. Rør af og til. Smag grøden til med salt, og lad den køle af.
- Klatvafler: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukker.
- Del æggene. Pisk æggehviderne stive.
- Rør vaniljesukkeret med grød, æggeblommer, mel og mandelmel. Vend forsigtigt grøden med æggehviderne.
- Varm vaffeljernet op, og pensl det på begge stegeflader med rigeligt smør. Har du ikke et vaffeljern, kan du stege klatkager på en almindelig pande.
- Kom ca. 1 dl dej i jernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune og sprøde på begge sider. Skru evt. op eller ned for temperaturen alt efter, om det går lidt for stærkt eller for langsomt.
- Servér vaflerne med kirsebærsovs.