Koldskål med lime og bær
Foto: Cecilie Helmersen Forfriskende hjemmelavet koldskål.

Koldskål med lime og bær

Koldskål er sommerens bedste spise. Nyd denne med lime som dessert, med en crunchy musli som morgenmad eller bare som et sødt mellemmåltid.

printer Print
plate 4 personer

3 pasteuriserede æggeblommer
5 spsk rørsukker
1 vaniljestang, korn heraf
½ l kærnemælk
½ l tykmælk
2 økologiske lime, saft og skal heraf

Pynt: 200 g friske sommerbær

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra en vaniljestang sammen med en elpisker til en lys og luftig æggesnaps.
  2. Rør kærnemælk, tykmælk, limesaft og skal i æggesnapsen med en ske til en jævn og ensartet koldskål.
  3. Sæt den på køl, til den skal bruges.
  4. Server med friske sommerbær.

Tip

Rist lidt havregryn på en tør pande, til det er gyldent og sprødt. Tilsæt lidt honning og smør, og rør godt. Lad de honningristede havregryn køle af på bagepapir, og drys dem over din koldskål. Lækkert til morgenmad

Se, hvad vi ellers skriver om: Koldskål og Tilbehør