Krydret kalv med spinat, østershatte og grøn karry
Ingredienser
500 - 600 g kalvekød (tyksteg, inderlår eller lignende)
1 spsk grøn karry
lidt knust, tørret koriander
2 limeblade (knus dem i hånden)
1 spsk hakket ingefær
2 store løg
½ - 1 ltr god bouillon
200 g østershatte
salt og peber
lidt hvedemel
smør
4 spsk yoghurt
1 kg babyspinat
1 rød chili .
I glasset: Syraz, gerne en fra Australien.
Sådan gør du
Skær kødet i tern, vend det med den grønne karry, koriander, limeblade, ingefær og peber.
Hak løgene groft.
Brun kødet af i en stegegryde i rigeligt smør, tilsæt løg, lad dem brune i et par minutter, drys med mel og lad melet suge al smørret, tilsæt lidt bouillon.
Lad det hele simre under låg i ca. 60 min (til kødet er mørt), mens du nu og da tilsætter mere og mere væske, indtil saucen har den rette konsistens. Den vil blive tykkere og tykkere, mens den koger.
De sidste 5 min koger østershattene med.
Ved servering tilsættes den skyllede spinat, chili i strimler og yoghurt.
Smag til og server eventuelt med ris.
TIP
Der findes ufatteligt mange slags karryer, men vi har valgt en grøn, som er eksotisk krydret, og som har lime blade og saft i, som gør den syrlig på en god, afstemt måde.