Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Stege-/kogetid: ca. 30 min.
300 g røde linser (eller gule flækærter)
1 stort løg
1 porre
4-5 stilke bladselleri
2 spsk. olie
15 g frisk ingefær
2 tsk. madras-karry
1 liter vand (eller bouillon)
salt og friskkværnet sort peber
Drys:
1 stilk bladselleri med blade
Tilbehør: citron og grovboller
- Skyl linserne i koldt vand et par gange. Si vandet fra.
- Steg hakket løg, porrer skåret i ringe og stykker af bladselleri klare i olie. Tilsæt karry, fintrevet ingefær og linser. Hæld vand i. Kog suppen under låg i ca. 20 min. ved svag varme.
- Blend suppen cremet. Tilsæt evt. mere vand eller bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag suppen til med salt og peber.
- Pres ganske lidt citronsaft over suppen inden servering. Drys med finthakket bladselleri og bladselleriblade.