Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kylling, grønne bønner og lynsyltede tranebær
Foto: Anders Schønnemann

Kylling med tranebær

Kylling, grønne bønner og lynsyltede tranebær

Super simpel aftensmad. Server eventuelt groft brød til eller måske lidt ristede kartofler. Eller nyd den, præcis som den er.

4
Print

200 g tranebær
1 appelsin, saft heraf
3 spsk honning
1 nip salt

Kylling:
4 kyllingebryster, økologiske er altid at foretrække!
olivenolie
salt

Bønner:
4 fed hvidløg
600 g grønne bønner
olivenolie
salt
2-3 spsk fint hakket rødløg

Sådan gør du

Kom tranebær, appelsin og honning i en kasserolle, og lad det koge op. Lad det simre i 4-5 minutter, eller til nogle af tranebærrene er bristet. Sluk, smag til med et nip salt, og lad kompotten køle.

Steg kyllingen i lidt olivenolie på en varm pande. Smag den til med salt.

Snit hvidløgene i tynde skiver, nip enderne af bønnerne. Steg bønnerne i olivenolie på en varm pande i et par minutter, kom hvidløg ved, og steg, til bønnerne er tilberedte, men stadig har en smule bid (de må ikke være rå), og hvidløget har taget lidt farve. Krydr med salt, og vend de varme bønner med finthakkede rødløg.

Skær kyllingen i skiver.

Anret bønnerne på et fad, top med kylling og tranebær, og server straks.

TIP: De lynsyltede tranebær passer også godt til klassiske kødretter. For eksempel forloren hare, kødboller eller hakkebøf.


PRØV OGSÅ: Rosenkålslaw med tranebær og pecorino

Se, hvad vi ellers skriver om: Syltning