Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
1 stor kylling eller hanekylling (ca. 1½ kg)
ca. 2 liter vand
1 gulerod
1 porre
1 skive selleri (stykker)
15 hele peberkorn
2 laurbærblade
2 tsk salt
Peberrodssovs:
3 spsk smør
2 spsk mel
5 dl af kyllingesuppen
1 dl fløde (9% eller piskefløde)
en god portion peberrod (friskrevet)
Ved servering:
høvlet peberrod
- Kom den rensede kylling i en gryde med vand og bring det i kog.
- Skum og tilsæt grønsager og krydderier. Lad kødet småkoge under låg i ca. 1 time. Del kyllingen i portionsstykker.
- Sovs: Smelt smørret og rør melet i. Spæd med koghed siet suppe.
- Lad det koge lidt ind og tilsæt fløden. Rør revet peberrod i og smag til. Herefter må sovsen ikke koge.
- Hæld den varme sovs over kyllingestykkerne og top op med høvlet peberrod.