Kylling i rødvinssovs
SPONSORERET indhold

Kylling i rødvinssovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
04. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 stor god kylling eller hane (parteret i 8 stykker)
100 g bacon (i tern)
250 g skalotteløg eller perleløg
4-5 stilke bladselleri (i stykker)
4 gulerødder (i skiver)
salt og friskkværnet peber
2½ spsk hvedemel
½ flaske god rødvin
3-4 duske frisk timian
2 laurbærblade
Kartoffelmos:
500 g melede kartofler (skrællede)
ca. 1½ dl mælk (varm)
1 spsk smør
salt og peber
Pynt:
bredbladet persille (hakket)

  1. Steg bacon i en stor stegegryde. Tilsæt stykker af kylling eller hane, og brun det sammen med baconen.
  2. Steg grønsagerne med 5 min. og krydr med peber. Drys med hvedemel og lad det opsuge fedtstoffet.
  3. Tilsæt rødvin, timianduske og laurbærblade. Kog ved svag varme under låg i ca. 40 min., til kødet er gennemstegt. Smag sovsen til med salt og peber.
  4. Kartoffelmos: Kog kartoflerne møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra og mos kartoflerne i en purési eller med et piskeris. Hæld mælk i, tilsæt smør, og smag mosen til med salt og peber.
  5. Servér kylling i rødvinssovs med kartoffelmos og hakket persille.