Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på kylling med basilikum og squash
Foto: Line Thit Klein Kylling med basilikum & squash

Opskrift på kylling med basilikum og squash

Kylling med basilikum & squash

plate 4
printer Print

4 kyllingebryster
2½ skiver hvedebrød
50 g smør
2 fed hvidløg
1 håndfuld basilikumblade
½ tsk groft salt
1 kg squash (ekstra til tirsdag)
1 spsk olivenolie
salt og sort peber
1 håndfuld frisk mynte

 

1. Varm ovnen op til 200 gr. Blend brød, smør, 1 fed hvidløg, basilikumblade og ½ tsk groft salt sammen til en smørbar rasp. Fordel raspen på kyllingebrysterne, klem det lidt sammen så det sidder fast på kødet. Kom kyllingen i et ovnfast fad og steg i ovnen i 30 minutter.

2. Skær squashen skiver, og hak det andet fed hvidløg fint. Varm olien i en stor pande, og steg squashen ved middel varme. Vend rundt i det jævnligt, så alle skiver bliver stegt nogenlunde lige meget. Efter ca. 10 minutter tilsættes hvidløg, og der krydres med salt og peber. Lad det stege i et par minutter, og sluk så for varmen.

3. Drys grofthakket mynte over, og server sammen med kyllingen. Gem rester af den stegte squash til tirsdagens salat.

Tip!

Squash er billige om sommeren, så spis masser af dem, mens de er i sæson.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer, Sommermad, Kylling, Dansk mad og Hovedret