Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 40 min.
1 stor kylling (eller hane, mindst 1,3 kg)
1 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Chilikrydret rabarberkompot:
200 g rabarberstilke
(uden blade)
25 g sukker
2 spsk limesaft
1 rød chili (f.eks. jalapeño)
Salat:
1 grønt salathoved
1 dl piskefløde
2 spsk limesaft
1 tsk sukker
Tilbehør:
Nye kartofler og lime i både
- Chilikrydret rabarberkompot: Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem. Skær stilkene udi stykker på 4-5 cm og læg dem i et ovnfast fad.
- Bland stykkerne med sukker og tilsæt limesaft og tynde skiver chili (evt. uden kerner).Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen i 20-25 min. ved 180 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede.
- Stegt kylling:
- Skær kyllingen eller hanen ud i 8 stykker: To stykker overlår, to stykker underlår samt fire stykker bryst med ben. Læg dem i et ovnfast fad, pensl med olie og krydr med salt og peber. Steg ca. 40 min. (sammen med rabarberne) ved 180 grader, til kødet er gennemstegt.
- Salat:
- Rør piskefløde sammen med limesaft og sukker og lad den stå lidt og tykne.
- Vend dressingen med sprøde blade grøn salat lige før servering.
- Servér kylling med kold eller lun rabarberkompot, salat og nye kartofler.