Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på kylling med rodfrugter
Foto: Andreas Wiking Kylling med rodfrugter

Opskrift på kylling med rodfrugter

Kylling med rodfrugter

4
Print

500 g kyllinge-eller kalkunfilet
salt, friskkværnet peber
1 tsk olie
1 tsk karrypasta.

Rodfrugter i kokos:
1 tsk olie
1 hakket løg
1 spsk friskhakket ingefær
2 finthakkede hvidløg
750 g rodfrugter i lidt grove tern, ca. 4 x 4 cm
1 lille ds. kokosmælk + 2 dl hønsebouillon
1 bdt frisk koriander.
400 g kogte basmatiris.

Energi pr. person:
490 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
35 %
Kulhydrant:
45 %

Sådan gør du

Begynd med rodfrugterne: Varm olien og svits løg, ingefær og hvidløg let heri. Tilsæt alle rodfrugter, svits dem kort under omrøring og hæld derefter kokosmælk samt bouillon ved. Lad rodfrugterne snurre, til de lige netop er møre, smag til med salt, peber og koriander.

Gnid kødet med salt og peber. Varm olien og svits karryen let heri, og steg kyllingekødet 4-5 minutter på hver side. Tag det op, skær det i skiver og servér med rodfrugter, ris og koriander.

Se, hvad vi ellers skriver om: Risretter, Rodfrugter, Kylling, Dansk mad og Hovedret