Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20 min.
175 g smør
250 g hvedemel
¼ tsk. hjortetakssalt
2 æggeblommer
50 g flormelis
Fyld:
1 dl hindbærmarmelade
Pynt:
2 dl flormelis
2 spsk. vand
kagekrymmel
- Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt hjortetakssalt, æggeblommer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm.
- Lad dejen hvile i 30 min. i køleskab.
- Del dejen i 2, og rul hvert stykke ud til et rektangel (10 cm bred og 35 cm lang). Dejen skal være ca. ½ cm tyk.
- Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordél hindbærmarmeladen over, og læg den anden dejplade over.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
- Skær kagen i 7 cm brede snitter, der evt. kan halveres
- Rør flormelis og vand sammen til glasur, og smør den på snitterne, mens de stadig er varme. Drys med kagekrymmel, og lad kagerne køle af inden servering.