Ingredienser
Mandelbund:
60 g mandelmel
40 g flormelis
2 spsk. hvedemel
3 æggehvider
50 g sukker
½ tsk. vaniljesukker
Hvid chokolademousse:
4 dl sødmælk
4 blade husblas
270 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
Blåbærgelé:
2 blade husblas
150 g blåbær
1 spsk. citronsaft
1 dl vand
Kokosmousse:
½ dl kokosmælk
1½ dl fløde
150 g hvid chokolade
Blåbærmousse:
2 æggehvider
50 g sukker
1 dl blåbærjuice
Pynt:
friske blåbær
spiselige blomster
- Mandelbund:
Tænd ovnen på 180 grader. Bland mandelmel, flormelis og hvedemel i en skål. - Pisk æggehvider og sukker i en anden skål. Tilsæt vaniljesukker og fold forsigtigt melblandingen i æggehviderne.
- Tegn en cirkel på 18 cm på et stykke bagepapir på en bageplade, og fordél blanding herpå. Bag bunden gylden i ovnen i ca. 15 min. Afkøl og sæt i en bagering.
- Hvid chokolademousse:
Hæld mælken i en skål, og opløs husblas heri i ca. 10 min. Hæld blandingen i en lille gryde, og varm op uden at koge. - Kom hakket chokolade i en skål. Hæld den varme mælk over. Lad chokoladen smelte. Pisk forsigtigt blandingen sammen, og afkøl til stuetemperatur. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i chokoladeblandingen.
- Blåbærgelé:
Opblød husblassen i vand i ca. 5 min. Kom blåbær, citronsaft og vand i en gryde, varm det op til kogepunktet. Pres blandingen igennem en si, og bland det med husblassen, så den smelter. Afkøl blandingen til stuetemperatur, og hæld den over chokolademoussen. Sæt kagen tilbage i køleskabet. - Kokosmousse:
Hæld kokosmælk og fløde i en gryde, og varm det op, uden at koge. Kom hakket hvid chokolade i en skål, og hæld den varme mælkeblanding over, så chokoladen smelter. Sæt skålen i køleskabet i et par timer. Pisk kokosmoussen op, og kom den i en sprøjtepose med rund tyl. - Blåbærmousse:
Pisk æggehvider og sukker. Vend forsigtigt blåbærjuicen heri. Kom blåbærmoussen i en sprøjtepose med rund tyl. - Saml lagkagen:
Fjern bageringen. Fordél blåbær på kagen. Lav små toppe af kokosmousse og blåbærmousse på kagen. Pynt med spiselige blomster.