Lagkage med blåbær, kokos og hvid chokolademousse
SPONSORERET indhold

Lagkage med blåbær, kokos og hvid chokolademousse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vinderen af DM i lagkage 2015.

Af: Søren Jansby og Torben Glyum Foto: Søren Jansby og Torben Glyum
25. mar. 2015 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Mandelbund:
60 g mandelmel
40 g flormelis
2 spsk. hvedemel
3 æggehvider
50 g sukker
½ tsk. vaniljesukker
Hvid chokolademousse:
4 dl sødmælk
4 blade husblas
270 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
Blåbærgelé:
2 blade husblas
150 g blåbær
1 spsk. citronsaft
1 dl vand
Kokosmousse:
½ dl kokosmælk
1½ dl fløde
150 g hvid chokolade
Blåbærmousse:
2 æggehvider
50 g sukker
1 dl blåbærjuice
Pynt:
friske blåbær
spiselige blomster

  1. Mandelbund:
    Tænd ovnen på 180 grader. Bland mandelmel, flormelis og hvedemel i en skål.
  2. Pisk æggehvider og sukker i en anden skål. Tilsæt vaniljesukker og fold forsigtigt melblandingen i æggehviderne.
  3. Tegn en cirkel på 18 cm på et stykke bagepapir på en bageplade, og fordél blanding herpå. Bag bunden gylden i ovnen i ca. 15 min. Afkøl og sæt i en bagering.
  4. Hvid chokolademousse:
    Hæld mælken i en skål, og opløs husblas heri i ca. 10 min. Hæld blandingen i en lille gryde, og varm op uden at koge.
  5. Kom hakket chokolade i en skål. Hæld den varme mælk over. Lad chokoladen smelte. Pisk forsigtigt blandingen sammen, og afkøl til stuetemperatur. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i chokoladeblandingen.
  6. Blåbærgelé:
    Opblød husblassen i vand i ca. 5 min. Kom blåbær, citronsaft og vand i en gryde, varm det op til kogepunktet. Pres blandingen igennem en si, og bland det med husblassen, så den smelter. Afkøl blandingen til stuetemperatur, og hæld den over chokolademoussen. Sæt kagen tilbage i køleskabet.
  7. Kokosmousse:
    Hæld kokosmælk og fløde i en gryde, og varm det op, uden at koge. Kom hakket hvid chokolade i en skål, og hæld den varme mælkeblanding over, så chokoladen smelter. Sæt skålen i køleskabet i et par timer. Pisk kokosmoussen op, og kom den i en sprøjtepose med rund tyl.
  8. Blåbærmousse:
    Pisk æggehvider og sukker. Vend forsigtigt blåbærjuicen heri. Kom blåbærmoussen i en sprøjtepose med rund tyl.
  9. Saml lagkagen:
    Fjern bageringen. Fordél blåbær på kagen. Lav små toppe af kokosmousse og blåbærmousse på kagen. Pynt med spiselige blomster.