Lagkage uden mel
SPONSORERET indhold

Lagkage uden mel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vinder af 3. præmien i DM i lagkage 2015.

Af: Søren Jansby Foto: Søren Jansby
25. mar. 2015 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Kransekagebund:
200 g ren rå marcipan
100 g sukker
3 æggehvider (evt. pasteuriserede)


Nøddebunde:
2 æg
100 g sukker
25 g kokossukker
100 g hasselnødder
50 g mandler
50 g græskarkerner
2 tsk. bagepulver


Frugtfromage:
300 g frossen frugtblanding (f.eks. jordbær, fersken, ananas og mango)
100 g sukker
½ tsk. vaniljekorn
5 blade husblas
½ l fløde
75 g sukker
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
50 g mørk chokolade


Pynt:
200 g ren rå marcipan + ekstra til udrulning til rosen
100 g flormelis
25 g glukosesirup
rød og grøn frugtfarve
10 g frysetørrede jordbær

lagkage

Sådan bager du lagkage uden mel

  1. Kransekagebund:
    Rør marcipan, sukker og æggehvider sammen til en ensartet masse. Tegn en cirkel (ca. 24 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Hæld dejen ud herpå, og bag bunden let gylden ved 225 grader i ca. 12 min. Køl bunden af og skær den til, så den passer i en springform (20-22 cm i diameter).
  2. Nøddebunde:
    Æg, sukker og kokossukker piskes til en let og luftig masse. Blend hasselnødder, mandler og græskarkerner til fint mel, og bland det med bagepulver. Vend forsigtigt nøddeblandingen i æggemassen, og fordél dejen i 2 springforme (20-22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag bundene ved 175 grader i 20-25 min. Afkøl bundene, og løsn dem fra formene med en kniv.
  3. Frugtfromage:
    Tø frugten op, og bland den med sukker og vanilje. Giv blandingen et opkog på 1 min. Lad blandingen køle helt af, og blend den til ensartet mos.
  4. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Pisk fløden til let skum. Bland sukker og æggeblommer i en skål, og pisk det lyst og skummende.
  5. Giv ’ af frugtmosen et hurtigt opkog, og tag den af varmen. Knug vandet af husblassen, og lad den smelte i frugtmosen. Bland resten af den kolde mos i.
  6. Pisk forsigtigt frugtmosen med de piskede æggeblommer. Vend flødeskummet i lidt ad gangen. Hak chokoladen fint, og vend den i til sidst.
  7. Læg kransekagebunden på et fad, og placér den rengjorte ring fra springformen udenom. Foer evt. med kageplast for et smukkere resultat.
  8. Fordél ’ af frugtfromagen over bunden, læg 1 nøddebund ovenpå, ’ af frugtfromagen, den 2. nøddebund og til sidst resten af fromagen. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer eller til næste dag.
  9. Pynt:
    Ælt marcipan, flormelis og sirup sammen. Rul marcipanen ud mellem 2 stykker bagepapir, og skær den til et bånd, der passer til kagens omfang. Lad den være 5 mm højere end kagen. Fjern bagering og evt. kageplast, og rul marcipanbånden om kagen. Farv resten af marcipanen henholdsvis rød og grøn og form til en rose og et par blade. Sæt dem på toppen af kagen, og drys med frysetørrede jordbær.