Lækker limekage
SPONSORERET indhold

Lækker limekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lime hører til citrusfamilien og har i forhold til citron en let krydret citrussmag. I denne kage er der både limeskal og limesaft i kagedejen, samt i den friske limecreme, som kommes imellem bundene.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
24. sep. 2013 | Opskrift | Hjemmet
8-10 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 40 min.
Fryse-egnet
150 g blødt smør
185 g sukker (ca. 2 dl)
3 æg
fintrevet skal og saft af 1 lime
240 g mel (4 dl)
1 1 ⁄2 tsk bagepulver
Limecreme:
revet skal og saft af 2 stk. lime
85 g sukker (1 dl)
1 æg
50 g blødt smør
Pynt:
flormelisglasur med limesaft
strimlet limeskal

  1. Rør blødt smør og sukker godt sammen og rør æggene i ét ad gangen. Rør dejen godt. Tilsæt revet limeskal og limesaften. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen.
  2. Smør en randform godt og kom dejen i. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min. Lad kagen svale lidt i formen, inden den vendes ud på en bagerist.
  3. Limecreme:
    Kom limeskal og limesaft i en lille gryde sammen med 1 ⁄2 dl af sukkeret. Lad det koge 1-2 minutter. Tag det fra varmen. Pisk æg og resten af sukkeret sammen og hæld den varme saft heri, mens der piskes. Tilsæt derefter smørret lidt ad gangen, mens der piskes. Sæt cremen i køleskabet, til den tykner.
  4. Del kagen i tre bunde og fordel cremen imellem bundene. Rør flormelis og limesaft sammen til en glasur og kom den på kagen. Pynt med strimlet limeskal.