Laks opskrift med spinat og pastinak
SPONSORERET indhold

Laks i fad med spinat og pastinak

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
10. sep. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
3 | Total: 45 min

Ingredienser

1 rødløg
1 pastinak
1 fennikel
2 spsk olivenolie
½ citron, saften heraf
salt og peber
600 g laks, skåret i 4-6 portionsstykker

50 g spinat
3 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
½ fed hvidløg, finthakket
salt og peber
1 skalotteløg
½ citron, skåret i både.

Tilbehør: kogte kartofler eller ris

Sådan gør du

Pil rødløget, halvér det og skær det i både. Skræl pastinakken og skær den i grove stykker. Skær top og bund af fenniklen, halver den og snit den i skiver. Rør olivenolie sammen med citronsaft, salt og peber, vend det sammen med det grønne og kom det i bunden af et ovnfast fad.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag urterne ca. 30 min., indtil de er møre. Tag fadet ud af ovnen og placer laksestykkerne ovenpå urterne. Krydr med salt og peber. Sæt fadet ind i ovnen igen og bag laksestykkerne 10-12 min.

Pluk og skyl spinaten og slyng det evt. i en salatslynge. Rør olivenolie sammen med citronsaft, hvidløg, salt og peber. Snit skalotteløget i tynde skiver og vend spinaten sammen med dressingen og skalotteløg.

Kom spinat-toppingen ovenpå laksen og citronbåde herved, og server med det samme. Spis kogte kartofler eller ris til.