Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
2 stk. (ca. 300 g i alt) laks
½ spsk olie
1 bdt (250 g) grønne asparges
1 spsk olivenolie
200 g grønne ærter
1 spsk citronsaft
salt og peber
Krydret mayonnaise:
100 g mayonnaise
1 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 fed hvidløg (kan udelades) evt. wasabi eller peberrod
Tilbehør:
brød, kartofler eller pasta
- Start med mayonnaisen: rør mayonnaise sammen med citronsaft og sennep og smag til med knust hvidløg, salt og peber og evt. lidt wasabi eller fintrevet peberrod.
- Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på en varm pande med olie og lad dem stege ved middel varme ca. 6-8 min.
- Krydr med salt og peber og lad dem få 1-2 min. på kødsiden.
- Skær/knæk den træede ende af aspargesene og skyl dem i koldt vand.
- Sauter dem i en gryde med olie ca. 4 min. og tilsæt ærter.
- Varm det igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Anret grønsager og laks på tallerkener og læg en skefuld mayonnaise på hver. Server med brød.