Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Laks med ærter og karrycreme
Foto: Thomas Hergaard

Laks med ærter og karrycreme - opskrift fra Hjemmet

Laks med ærter og karrycreme

Laks er så lækkert og kan varieres på rigtig mange måder. Her er det karrycremen, der giver karakter til laksen, der serveres med ærter.

plate 4 personer
printer Print

Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 15 min.
4 stykker laksefilet
2 tsk karry
2 dl mayonnaise (og/eller cremefraiche)
2 citroner, salt og peber
1 fed hvidløg (finthakket)
2-4 skalotteløg (finthakket)
30 g smør
500 g frosne ærter
Tilbehør: brød/kartofler

  1. Rist karryen let 1-2 min. på en slip let-pande og hæld den i en skål.
  2. Rør mayonnaise i og smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Krydr laksefileterne med salt og peber og læg dem i en sauterpande eller gryde. Hæld 1 cm vand ved sammen med et par citronskiver og damp laksen under låg 7-8 min.
  4. Sautér hvidløg og skalotteløg bløde i en gryde med smør og tilsæt ærterne. Varm igennem under omrøring 4-5 min. og smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Mos ærterne lidt og servér med laks, karrycreme og det valgte tilbehør.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Dansk mad og Hovedret