Lam med fyldig salat
Ingredienser
8 lammekoteletter med fritskrabet ben
1 tsk olivenolie
1 fed knust hvidløg
salt, peber.
Salat af courgetter og bønner:
2 courgetter i tynde skiver
250 g kogte, grønne bønner
250 g cherry- eller dadeltomater i halve
1 spsk ristede hasselnødde- eller pinjekerner.
Dressing:
1 tsk olivenolie
1 spsk balsamico.
Ovnkartofler med oregano og flagesalt:
1 kg små, vaskede kartofler
½ tsk tørret oregano
1-2 tsk flaget havsalt.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:450 Kcal
-
Fedt:20 %
-
Protein:28 %
-
Kulhydrat:52 %
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skær courgetterne i tynde skiver, drys salt og peber på, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og møre i 8-10 minutter. Tag dem ud.
Skyl og dup kartoflerne let tørre, vend dem med oregano og salt og læg dem på en plade med bagepapir og bag dem møre.
Vend courgetterne med bønner, tomater og nødder, smag til med olivenolie, balsamico samt salt og peber.
Gnid lammekødet med olie, hvidløg samt salt og peber. Grill eller steg dem på en pande med slip let-belægning. Steg dem ca. 3 minutter på hver side. Lammekød må gerne være rosa inden i, når det er færdigstegt.
Server lammekødet med den fyldige salat og ovnbagte kartofler.
TIP: Er du ikke til lam, kan du bytte det ud med magert kød af kalv eller okse.