Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: 60 min.
ca. 8 dobbelte lammekoteletter (eller 4 oksesteaks)
lidt olie (til stegning)
2 løg (hakkede)
½ lille hvidkålshoved (stykker)
500 g kogefaste kartofler (skiver)
300 g majroer (både)
3-4 gulerødder (skiver)
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter øl (og/eller vand)
Drys: persille (hakket)
- Brun koteletterne i fedt fra fedtkanten: Hold koteletterne lodret med to gafler eller en køkkenpincet og lad fedtet smelte fra. Steakene brunes i lidt olie. Tag kødet fra panden eller gryden og steg løg og kål i 5-7 min. under omrøring.
- Læg løg- og kålblandingen i bunden af et ovnfast fad med kartofler, majroer og gulerødder. Krydr med salt og peber. Hæld øl og/eller vand i fadet, læg koteletterne øverst og dæk fadet til. Sæt det i en 200 grader varm ovn i ca. 45 min., til grønsagerne er møre og kødet gennemstegt. Smag retten til med salt og peber.