Letfrossen limetærte med brombær-topping
Foto: Martin Dyrløv Mums!

Letfrossen limetærte med brombær-topping

Is og fine iskager er perfekt som dessert. Server denne lækre iskage med en lækker limeflødeiscreme på en sprød nøddebund som afslutning på en skøn sommermiddag.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time
cooking Arbejdstid: 15 minutter
totaltime Total: en time, 15 minutter
plate 1 tærte til 10-12 personer

Tærtebund:

  • 100 g hasselnødder eller mandler
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 100 g farin
  • 100 g smør

Limecreme:

  • 2-3 lime (øko)
  • 4 æggeblommer
  • 125 g sukker
  • 1 dl sødmælk
  • 150 g hvid chokolade
  • 1/2 liter piskefløde

Brombærsovs:

  • 500 g brombær (evt. frosne)
  • 100 g sukker
  • 1/2 lime (øko)

Pynt:

  • mynteblade

Sådan gør du:

  1. Tærtebund: Hak nødder eller mandler, og rist dem sammen med havregryn og farin på en tør pande i ca. 5 min. under omrøring.
  2. Tag panden af varmen, og tilsæt smør. Rør rundt til det er smeltet, og pres blandingen ud i bunden af en springform (20-22 cm) foret med frysefilm eller bagepapir. Sæt den i fryseren.
  3. Limecreme: Skyl og tør limefrugterne. Riv skallen fint og pres saften (der skal bruges 4-5 spsk. limesaft). 
  4. Pisk æggeblommer, sukker og mælk sammen i en gryde, og tilsæt limeskal og limesaft. Pisk over svag varme, til det bliver cremet og kommer op på ca. 70 grader. Hæld cremen i en skål.
  5. Hak den hvide chokolade, smelt den i den varme creme, og afkøl fuldstændig.
  6. Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i limecremen. Hæld cremen i formen med den frosne bund, dæk med frysefilm, og sæt den tilbage i fryseren i mindst 3 timer.
  7. Brombærsovs: Bland bær, sukker, fintrevet limeskal og 1 spsk. limesaft i en gryde, og giv det et stille opkog under låg. Tag låget af, og kog sovsen igennem i 5-8 min. Blend ca. en tredjedel af sovsen, og bland med resten. Afkøl.
  8. Servering: Tag tærten ud af formen, sæt den på et fad, og lad den temperere i 30-60 min. – til cremen er blevet lidt blød, men stadig kan skæres i pæne stykker. Pynt med noget af brombærsovsen, og mynteblade, og servér resten af sovsen til.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Islagkage, Hjemmelavet is, Sommerdessert og Bageopskrifter