Mageløse marengs
SPONSORERET indhold

Mageløse marengs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre marengs lagt sammen med myntecreme eller chokoladecreme. Mums!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
26. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 40 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
3 æggehvider, 1 dl
200 g sukker
Chokolademarengs
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time.
Ikke fryse-egnet
1 portion marengsmasse
125 g mørk chokolade
Chokoladecreme
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38% (eller piskefløde)
Myntecreme
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 6 min.
Ikke fryse-egnet
50 g sukker
1⁄2 dl vand
5 kviste frisk mynte
1 dl piskefløde
1 dl 1 dl cremefraiche 38%

  1. Hvide marengs
    Tænd ovnen på 125 grader. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen under stadig piskning. Fortsæt med at piske, til massen er sej og blank.
  2. Fyld massen i en sprøjtepose og sæt den som „kys“ på størrelse med en femmer på bageplader med bagepapir. Sæt dem i ovnen ca. 1 time – til de er tørre og slipper bagepapiret. Opbevar dem i en kagedåse.
  3. Chokolademarengs
    Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Tilbered en portion hvid marengsmasse og vend den smeltede chokolade i. Fortsæt som i opskriften til hvide marengs.
  4. Chokoladecreme
    Hak chokoladen groft. Giv fløden et opkog og tag gryden af varmen. Rør den hakkede chokolade i og rør, til det er helt smeltet. Hæld det over i en skål og stil det i køleskab.
  5. Pisk den kolde chokoladefløde sammen med cremefraiche til skum og fyld det i en sprøjtepose. Sprøjt halvdelen af marengsene med chokoladecreme og sæt dem sammen med den anden halvdel.
  6. Myntecreme
    Kog vand og sukker igennem, til sukkeret er helt opløst. Hak de skyllede mynteblade og kom dem i sukkervandet (siruppen). Kog det i 3 min. og hæld det i en skål til afkøling.
  7. Pisk fløde og cremefraiche til skum og pisk den kolde myntesirup i. Læg marengs sammen med myntecreme to og to.