Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på Mai Knauers nøddekage
Foto: Andrea Larsson Mai Knauers nøddekage

Opskrift på Mai Knauers nøddekage

Mai Knauers nøddekage

plate 4
printer Print

2 store, usprøjtede appelsiner
1 l vand
6 mellemstore æg
250 g sukker
275 g fintmalede mandler
1 tsk bagepulver

Sådan gør du

Vask appelsinerne og lad dem simre på lavt blus i 2 timer. Tag appelsinerne op, køl dem af og fjern kernerne. Blend appelsinerne i foodprocessor. Pisk æg og sukker tykt og tilsæt de blendede appelsiner, mandler og bagepulver og fyld dejen i en smurt springform på cirka 22 cm i diameter. Beklæd eventuelt bunden med bagepapir. Bag kagen i en times tid på 200 grader, og lad den køle af, inden du serverer den. Drys den gerne med flormelis, inden du sætter den på bordet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nøddekage, Bagning, Søde sager, Dansk mad, Dessert og Bageopskrifter