Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 55 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
200 g majsmel (polenta)
200 g hvedemel
1 spsk bagepulver
2 tsk salt
2 æg
2 spsk farin eller rørsukker
2 dl kærnemælk
100 g smeltet smør
ca. 150 g friske majskerner (1 kolbe eller frosne)
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland de tørre ingredienser i en skål.
- Pisk æggene sammen med farin/sukker og kærnemælk og tilsæt melblandingen.
- Rør smør og majskerner i dejen og hæld den i en sandkageform smurt med smør og foret med bagepapir.
- Glat overfladen med en palet og bag brødet 45-55 min. Tjek med en tandstikker, om det er gennembagt, og lad det stå i formen 10-15 min., før det vendes ud på en rist.
- Nyd brødet lunt som tilbehør til krydret mad – eller rist det på en brødrister/grillpande, hvis det er et par dage gammelt.