Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 45 min.
Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
½ stang vanilje (eller 2 tsk. vaniljesukker)
1 æggeblomme
evt. 1 spsk. vand (koldt)
Fyld:
250 g rabarber- eller hindbærmarmelade
Makronmasse:
400 g marcipan
3 æggehvider
100 g sukker
Drys:
mandelsplitter (eller -flager)
1½ spsk. sukker
Sådan bager du makronsnitter
Mørdej: Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand.
Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Udrul dejen til en firkant på 20x28 cm, og læg den i en bradepande med bagepapir. Smør marmeladen over.
Makronmasse: Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs.
Pisk revet marcipan i. Fordél makronmassen over marmeladen. Drys med mandelsplitter og sukker.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 min. Afkøl på en bagerist, og skær i snitter.