Makronsnitter med marmelade
SPONSORERET indhold

Makronsnitter med rabarbermarmelade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Servér små, fine snitter til kaffen.

11. jan. 2016 | Opskrift | Hjemmet
12 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 45 min.
Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
½ stang vanilje (eller 2 tsk. vaniljesukker)
1 æggeblomme
evt. 1 spsk. vand (koldt)

Fyld:
250 g rabarber- eller hindbærmarmelade

Makronmasse:
400 g marcipan
3 æggehvider
100 g sukker

Drys:
mandelsplitter (eller -flager)
1½ spsk. sukker

Sådan bager du makronsnitter

Mørdej: Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand.

Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Udrul dejen til en firkant på 20x28 cm, og læg den i en bradepande med bagepapir. Smør marmeladen over.

Makronmasse: Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs.

Pisk revet marcipan i. Fordél makronmassen over marmeladen. Drys med mandelsplitter og sukker.

Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 min. Afkøl på en bagerist, og skær i snitter.