Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Marinering: min. 2 timer
Stegetid: 20 min.
Fryse-egnet
2 hanebryster med skind
2-3 fed hvidløg
2 tsk frisk revet ingefær
1½ dl soja
1 dl honning
½ dl sherry
½ dl citron- eller limesaft
600 g friske grønsager (f.eks. champignon, gulerødder, broccoli)
1 spsk olie
Tilbehør: kogte ris
- Pil hvidløgsfeddene og riv dem fint over en skål. Tilsæt fintrevet ingefær, soja, honning, sherry og citrussaft. Læg hanebrysterne i en frysepose med halvdelen af marinaden og lad dem trække i køleskabet et par timer eller natten over. Gem resten af marinaden til grønsagerne.
- Rens grønsagerne og snit dem fint. Tag kødet op af marinaden og brun det på en varm grillpande eller stegepande. Skru ned for varmen og steg det færdigt, ca. 7 min. på hver side eller i ovnen ca. 15 min. Dryp lidt af marinaden fra kødet over under stegningen.
- Steg grønsagerne i en varm wok eller sauterpande med olie – ca. 5 min. Hæld marinaden over grønsagerne og lad dem simre et par min. mere.
- Skær kødet i skiver og servér med dampende ris og de stegte/marinerede grønsager.