Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på marokkansk lammeret med oliven og citron
Foto: Maria Sattrup Marokkansk lammeret med oliven og citron

Opskrift på marokkansk lammeret med oliven og citron

Marokkansk lammeret med oliven og citron

en time
Print
4

1 ½ dl koldpresset olivenolie
2 løg
4 fed hvidløg
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt spidskommen
½ tsk cayennepeber
1 kanelstang
1 ½ kg lammekød i tern

200 g grønne oliven
½ økologisk citron (evt. saltet citron)
1 bundt persille, grofthakket
1 bundt koriander, grofthakket

Sådan gør du

Kom løg, hvidløg og krydderier i en blender og kør til du har en sammenhængende masse. Kom lammekødet heri og lad det marinere natten over. Du kan stille det i køleskab eller lade det stå uden for – det bliver kødet kun bedre af.
Dagen efter hælder du vand på, så det dækker, tilføjer den halve, finthakkede citron (du skal bruge hele citronen) og koger ved svag varme i 1 time eller til kødet er mørt. Tilføj vand, hvis der er behov for det. Til sidst kommer du oliven og de grofthakkede krydderurter i.
Spis med brune ris eller bare som den er.

Se, hvad vi ellers skriver om: Simremad, Lam, Marokkansk mad, Louise Bruun og Hovedret