Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Hviletid, dej: 15 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede
80 g smør
175 g mel (knap 3 dl)
2 spsk sukker
ca. 2 spsk koldt vand
Fyld:
100 g flødeost naturel
2 spsk sukker
1 æg (mellem)
50 g mørk chokolade
Pynt:
chokoladekringler, høvlet chokolade eller flødeskum
- Findel smørret i melet og tilsæt sukker. Hæld koldt vand i og saml dejen – den skal være smidig. Lad den hvile koldt et kvarters tid.
- Tilbered fyldet imens: Pisk flødeost og sukker sammen og pisk ægget i. Smelt chokoladen og rør den i.
- Udrul dejen tyndt og udstik med et glas eller en form 18 runde plader. Fordel dem i små smurte forme. Læg fyldet i. Bag kagerne ved 185 grader i ca. 15 min. Lad dem svale lidt, inden de tages ud af formene.
- Pynt med små chokoladekringler, høvlet chokolade eller flødeskum.