Minifrikadeller med akurk og spidskålssalat
SPONSORERET indhold

Minifrikadeller med akurk og spidskålssalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
23. feb. 2012 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 20 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: ca. 15 min.
Frikadellerne er fryseegnede
Minifrikadeller krydret med løvstikke:
250 g hakket kalv- og svinekød
1 tsk groft salt
1 æg
2 spsk hvedemel
ca. 1½ dl mælk
1 tsk frisk løvstikke (hakket)
friskkværnet peber
smør og olie til stegning
Tilbehør:
200 g spidskål eller kinakål (tyndtsnittet)
2 tsk jomfruolivenolie
1 tsk citronsaft eller hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
1 agurk (20 tykke skiver)
Pynt:
løvstikke
20 små tandstikkere

  1. Rør kødet sejt med salt.
  2. Rør æg, mel og mælk i, og rør farsen smidig.
  3. Tilsæt hakket løvstikke og peber.
  4. Varm en pande med smør og olie.
  5. Form ca. 20 små frikadeller og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme, i alt ca. 15 min., til de er gennemstegte.
  6. Snit kålen og bland den sammen med olie og citronsaft eller eddike og krydr med salt og peber.
  7. Kom en skefuld kålsalat med løvstikke på en tyk skive agurk.
  8. Sæt en lille frikadelle på en tandstikker, og sæt den i agurkeskiven.