Musaka
SPONSORERET indhold

Musaka

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Musaka er en klassisk græsk ovnret med auberginer og hakket kød, der smager og dufter af sol og varme himmelstrøg.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
03. jan. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(5-6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Ovntid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
600 g hakket lamme- og/eller oksekød
1 løg (hakket)
3 fed hvidløg (hakkede)
2 spsk olie
2 dl rød- eller hvidvin
1 dåse hakkede flåede tomater
1 tsk oregano eller merian
¼ tsk reven muskat
salt og peber
Endvidere:
2 auberginer (500 g i tynde skiver)
5 kartofler (400 g i tynde skiver)
salt
olie
Ostesovs:
3 spsk smør
3 spsk mel
3 dl mælk
100 g ost (revet)
salt og peber
Til gratinering:
1 dl reven ost

  1. Drys aubergineskiverne med salt og lad dem trække hermed i 15 min. Skyl og tør dem og vend dem kort på begge sider i olivenolie på panden.
  2. Kødsovs: Svits hakket løg og hvidløgsfed klart i olien i en gryde. Kom kødet i og lad det snurre til det har skiftet farve. Hæld vinen ved og lad det koge ind ved god varme i 10 min. Kom tomaterne i sammen med krydderierne. Lad kødsovsen koge ved jævn varme uden låg i 20 min.
  3. Ostesovs: Smelt smørret i en gryde, kom melet i og rør det sammen. Spæd med koghed mælk, lidt ad gangen. Bland de 100 g revet ost i og smag til med salt og peber.
  4. Læg et lag kartofler og auberginer i et ovnfast fad, læg et lag kødsovs herpå og dryp med lidt ostesovs. Læg atter et lag kartofler og auberginer, kødsovs og ostesovs, og fortsæt, til alt er brugt. Slut med kødsovs. Kom reven ost på og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 45 min.