Nem med til fridagene: Frikassé og kyllingesalat
SPONSORERET indhold

Nem mad til fridagene: Frikassé og kyllingesalat

Kylling og forårets sprøde grønsager passer perfekt sammen. Her serverer vito helt enkle og lette retter med kylling i hovedrollen – nyd dem!

Foto: Columbus Leth
08. maj. 2013 | Opskrift | BoligLiv

SKØN FRIKASSÉ
Den perfekte forårsret! Du kan med fordel lave dobbeltportion, så der er nok til dagen efter.

Tid: ca. 40 min. + kogetid  (4 pers.)

1 kylling, ca. 1.500 g 
1 porretop
2 tsk. groft salt
2 kviste timian
2 kviste persille
2 laurbærblade


Frikassesauce:
1 bundt nye små gulerødder, 400 g
1 porre
1 bundt grønne asparges, 500 g
1 lille spidskål
2 spsk. majsstivelse
2 dl fløde
250 g ærter
salt og peber
1 bundt kørvel eller persille


Tilbehør:
aspargeskartofler


1. Rens kyllingen, og kom den i en gryde med vand, så det dækker. Kog op og skum af.

2. Skyl porretoppen fri for jord. Kom porre, salt, timian, persille og laurbærblade i gryden, og kog kyllingen under låg ved svag varme i ca. 1½ time.

3. Skrub eller skræl gulerødderne. Skær halvdelen af gulerødderne i små tern. Skær resten igennem på langs. Skær porren i ringe, og skyl godt. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i snitter. Fjern de yderste blade af spidskålen. Skær kålen i kvarter, og fjern stokken.

4. Kog grønsagerne i en stor gryde i letsaltet vand i ca. 3 min. Afdryp grønsagerne.

5. Tag kyllingen op. Fjern skind og ben, og pluk kødet i mindre stykker.

6. Si 3/4 liter af kyllingevandet, og hæld en halv liter over i en anden gryde. Kog den halve liter suppe op. Rør majsstivelse med lidt af fløden, og hæld jævningen i suppen under omrøring. Kog suppen i 2 min., til den tykner. Tilsæt resten af fløden, de kogte grønsager (gem evt. et par gulerødder til pynt) og ærter. Smag saucen til med salt og peber.

7. Vend kyllingekødet i saucen, og kog op. Spæd eventuelt til med resten af suppen, hvis saucen er for tyk. Servér med kogte aspargeskartofler og frisk kørvel eller persille.

TIP: Resten af suppen er god bouillon. Frys den ned, og gem til senere brug.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ KYLLINGESALAT PÅ NÆSTE SIDE
RUGBRØD MED KYLLINGESALAT
Måske verdens allerbedste kyllingesalat. Og som et ekstra plus er den nem at have med på tur.


Tid: ca. 20 min. (4 pers.) 

250 g kyllingebrystfilet
8 skiver bacon
1½ dl cremefraiche
2 spsk. mayonniase
2 tsk. grovkornet sennep
salt og peber
4 syltede agurker
1 friseesalat
1 bakke karse
8 skiver rugbrød

1. Kog kyllingen i ca. 12 min. Afkøl kyllingen, og pluk den i mindre stykker.

2. Steg bacon sprød på en tør pande. Læg det til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.

3. Bland cremefraiche med mayonnaise og sennep, og smag til med salt og peber.

4. Skær de syltede agurker i små tern, og vend i dressingen sammen med kyllingen.

5. Skyl salaten, og slyng den tør. Pluk den i mindre stykker.

6. Fordel salat, kyllingesalat, bacon og karse på rugbrød.