Ingredienser
Arbejdstid:
25 min.
Bagetid:
30 min.
Ikke fryse-egnet
(14-16 stk)
75 g smør
125 g rørsukker
3 æg
2 (økologiske) appelsiner (1 ½ dl saft + skal)
275 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
1/4 tsk salt
125 g sukker
125 g valnødder eller hasselnødder
- Tænd ovnen på 180 grader. Rør smør og sukker blødt med en håndmikser.
- Del æggene og pisk æggeblommerne i sukkermassen. Tilsæt fintrevet appelsinskal og appelsinsaft.
- Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og vend det i dejen.
- Bred dejen ud i bunden af en bradepande (24 x 30 cm) foret med bagepapir.
- Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. Pisk, til det bliver en blank og glat marengs.
- Bred det over kagedejen og drys med grofthakkede nødder. Bag kagen midt i ovnen i 30 min.
- Løft kagen ud af formen ved hjælp af bagepapiret og del den i 14-16 snitter. Lad dem afkøle på en rist.