Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Køletid: mindst 3 timer
Koge/bagetid: 1 time
Fryseegnede
Dej:
500 g kartofler (skrællede)
50 g smør
½ dl piskefløde (eller cremefraiche)
1 tsk. salt
150 g hvedemel (samt 75 g til udrulning)
Tilbehør:
myseost
og solbærsyltetøj
(eller kanelsukker)
- Kog kartoflerne, og dryp dem godt af. Pres dem gennem en purépresse eller en sigte to gange.
- Rør smør, fløde og salt i mosen, og tilsæt melet. Saml dejen til en glat kugle. Hvis den er for klistret, så tilsæt lidt mere mel. Læg dejen i en frysepose i køleskabet i mindst 3 timer, og gerne til næste dag.
- Del dejen i 8-10 stykker, og rul dem ud til tynde cirkler (ca. 20 cm) på et meldrysset bord.
- Bag dejcirklerne én ad gangen på en varm stegepande, ca. 2 min. på hver side. Vend dem, når de har brune pletter. Smør evt. stegepanden med lidt fedtstof, hvis lefserne hænger fast i panden.
- Servér de friskbagte lefser med myseost og solbærsyltetøj eller smør og kanelsukker.