Nye kartofler med ærtepuré og rugknas
SPONSORERET indhold

Nye kartofler med ærtepuré og rugknas

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En nem og enkel opskrift på nye kartofler med ærtepuré.

Af: Mette Løvbom fra kogebogen 'SalatTøsen – salater hele året rundt' Foto: Columbus Leth
14. jun. 2016 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

2 små spidskål
1 dl græskarkerner
1 bakke ærter
1 rødløg
2 spsk. koldpresset olivenolie
lidt mynteblade
til anretning
havsalt og
friskkværnet peber
Citronolie:
1 rødløg
1 citron (øko)
1 hel myntestængel
2 dl koldpresset olivenolie

  1. Fjern evt. kedelige yderblade på spidskålene, og del dem i kvarter på langs. Grill dem på en meget varm grillpande eller på en grillrist i mindst 5 minutter på de to inderste sider – de må godt blive let brændte.
  2. Rist græskarkernerne på panden, til de popper. Drys lidt flagesalt over. Bælg ærterne. Pil rødløget, og hak det i fine tern.
  3. Varm panden op, og tilsæt olivenolien. Steg rødløget kort, til det bliver blødt, kom ærterne ved, og steg i et par min., til de tager farve. Krydr blandingen med salt og peber.
  4. Anret spidskålene med den skarpe side opad. Hæld 1 dl citronolie over, og krydr med havsalt og groft peber. Hæld ærte- og løgblandingen over, og drys til sidst med græskarkerner. Pynt eventuelt til sidst med lidt friske mynteblade og citronskal i strimler.
  5. Citronolie:
  6. Pil og snit løget i ringe. Riv skallen af citronen. Læg mynte, citronskal og rødløg i en glasflaske, og hæld olien over. Lad olien stå og trække i et par dage et køligt sted, inden du tager den i brug. Olien holder sig et par måneder ved stuetemperatur.

Anbefalet til dig