
Foto:
Okseculotte med ovnbagte rodfrugter - opskrift fra Hjemmet
Okseculotte med ovnbagte rodfrugter
Sådan laver du en lækker krydret okseculotte med rodfrugter som tilbehør.
plate
(4 personer)
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/bagetid: 1 time
Kødet er fryse-egnet (hvis det ikke er optøet)
1 (ca. 700 g) okseculotte
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
ca. 1 spsk groft salt
2 spsk krydderiblanding (f.eks. Texas)
Ovnbagte rodfrugter:
250 g pastinakker (aflange stykker)
1 pose snack-gulerødder (250 g, evt. almindelige gulerødder i aflange stykker)
1 kg kartofler (skrællede, i både)
2 spsk olivenolie
4 laurbærblade (evt. friskhakkede)
Drys:
groft salt
Kold hvidløgs/krydderurtesovs:
1½ dl god mayonnaise
2 fed hvidløg (knust)
1 tsk dijonsennep
50 g skalotteløg (finthakket)
- Okseculotte: Dup kødet med køkkenrulle. Varm en pande og brun kødet i gyldentbrunt smør og olie. Kassér stegefedtet. Krydr culotten godt med salt og krydderiblandingen, læg stegen i et ovnfast fad og sæt det i en 150 grader varm ovn med varmluft. Steg kødet i ca. 45 min., til det er rosa, eller centrumtemperaturen målt med stegetermometer er 60 grader.
- Lad kødet hvile i 15 min. og skær det i tynde skiver på tværs af kødfibrene. På de fleste stege går de i samme retning. Start fra spidsen og skær næsten halvdelen af stegen. Vend og skær den anden vej.
- Ovnbagte rodfrugter: Bland pastinakker, gulerødder og kartofler med olie i en bradepande beklædt med bagepapir. Tilsæt laurbærblade og bag grønsagerne i 30 min. sammen med culottestegen. Skru ovnen op til 250 grader og bag videre i 15 min., mens stegen hviler, og til grønsagerne har fået farve.
- Kold hvidløgs/krydderurtesovs: Bland mayonnaise med hvidløg, sennep, skalotteløg, persille og evt. estragon. Smag til med salt og peber. Servér culottesteg med ovnbagte grønsager og den kolde sovs.
Se, hvad vi ellers skriver om: Culotte, Rodfrugter og Hovedret
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: