Spicy oksekødssalat med asiatiske urter, peanuts og nam jim dressing
Ingredienser
400 g oksefilet
1 spsk vegetabilsk olie
12 grønne asparges
4 forårsløg
¼ bundt mynte
2 stængler thaiselleri (kan udelades)
1 dl saltede peanuts
Nam jim dressing: *
2 røde chilier
1 fed hvidløg
3 korianderrødder
25 g palmesukker/rørsukker
2 lime, saften deraf
2 spsk fiskesauce
Sådan laver du salaten
1. Hak chili, hvidløg og korianderrødder groft, og stød disse ingredienser i en morter sammen sukker, limesaft og fiskesauce – eller blend disse ingredienser groft.
2. Steg kødet på en varm pande i olie i ca. 2 minutter på hver side. Lad kødet hvile i 4-5 minutter, inden det skæres i skiver.
3. Kog aspargesene i 2 minutter, og skær dem i mindre stykker.
4. Snit forårsløg fint, og pluk mynte og thaiselleri groft. Bland det hele sammen, lige før salaten serveres og drys til sidst med peanuts.
*Hvis du ikke ønsker at dressingen skal være mindre stærk, kan du evt. fjerne kernerne på chilien.