Ølmuffins med smørcreme
SPONSORERET indhold

Ølmuffins med smørcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre muffins med rigtig øl og masser af dadler, der gør dejen saftig og smagfuld.

Af: Maria P Foto: Maria P
10. dec. 2014 | Opskrift | Hjemmet
12 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryseegnede uden rørt smør
Dej:
250 g dadler (uden sten)
150 g muscovadosukker (eller brun farin)
1 porter (eller mørk belgisk trappistøl)
2 cm frisk ingefær
450 g hvedemel
2 tsk. natron
2 tsk. kanel
Smørcreme og pynt:
25 g hasselnødder
100 g smør (blødt)
3 spsk. flormelis
evt. 12 spsk. spiritus (f.eks. cognac, valnøddesnaps eller armagnac)

  1. Dej:Hak dadlerne meget fint i en foodprocessor eller minihakker. Alternativt så fint du kan på skærebrættet med en kniv.
  2. Rør dadlerne med muscovadosukker, øl og fintrevet ingefær.
  3. Bland mel, natron og kanel, og sigt blandingen i ølblandingen.
  4. Fordél dejen i ca. 12 muffinforme.
  5. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 25 min. Prik i kagen med en tandstik eller strikkepind. Hænger der dej ved, skal kagerne bage længere.
  6. Lad kagerne køle af.
  7. Smørcreme og pynt: Brun nødderne i ovnen i 10-15 min. ved 175 grader. Lad dem køle af, gnid dem fri for skaller, og hak dem groft.
  8. Pisk smørret luftigt og hvidt med sukker og evt. spiritus. Kom det i en sprøjtepose, og sprøjt på toppen af kagerne. Drys med nødder.