Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryseegnede uden rørt smør
Dej:
250 g dadler (uden sten)
150 g muscovadosukker (eller brun farin)
1 porter (eller mørk belgisk trappistøl)
2 cm frisk ingefær
450 g hvedemel
2 tsk. natron
2 tsk. kanel
Smørcreme og pynt:
25 g hasselnødder
100 g smør (blødt)
3 spsk. flormelis
evt. 12 spsk. spiritus (f.eks. cognac, valnøddesnaps eller armagnac)
- Dej:Hak dadlerne meget fint i en foodprocessor eller minihakker. Alternativt så fint du kan på skærebrættet med en kniv.
- Rør dadlerne med muscovadosukker, øl og fintrevet ingefær.
- Bland mel, natron og kanel, og sigt blandingen i ølblandingen.
- Fordél dejen i ca. 12 muffinforme.
- Bag kagerne ved 175 grader i ca. 25 min. Prik i kagen med en tandstik eller strikkepind. Hænger der dej ved, skal kagerne bage længere.
- Lad kagerne køle af.
- Smørcreme og pynt: Brun nødderne i ovnen i 10-15 min. ved 175 grader. Lad dem køle af, gnid dem fri for skaller, og hak dem groft.
- Pisk smørret luftigt og hvidt med sukker og evt. spiritus. Kom det i en sprøjtepose, og sprøjt på toppen af kagerne. Drys med nødder.