Ingredienser
Arbejdstid: 35 min.
Koge-/stegetid: 25 min.
Paella:
1 løg
2 fed hvidløg
1 chili
175 g frisk grønkål
250 g markchampignon
1 rød peberfrugt
2 spsk. olivenolie
salt og peber
150 g ris
1½ dl hvidvin
4-5 dl grøntsagsbouillon
1 tsk. paprika
Topping:
100 g rygeost
2-3 spsk. fløde (eller cremefraiche)
Tilbehør:
evt. ristet rugbrød
- Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien for frø og mellemvægge, og snit den fint. Rib grønkålsbladene, skyl dem grundigt, og hak dem groft. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler.
- Brun champignonerne i en dyb pande med 1 spsk. olie. Tilsæt grønkål, og steg under omrøring, til kålen falder sammen – ca. 5 min. Krydr med lidt hvidløg, salt og peber, og hæld det over på en tallerken.
- Hæld det sidste olie i panden, og steg løg og peberfrugter bløde og blanke. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Vend risene i, til de er blanke. Tilsæt vin, og lad det koge næsten væk. Tilsæt bouillon og paprika, og lad risene simre uden låg, til de er møre (12-15 min. efter type). Rør af og til, og tilsæt mere bouillon eller vand om nødvendigt.
- Topping:
- Rør rygeost cremet med fløde, og smag til med salt og peber.
- Smag risene til med salt og peber, læg svampe og grønkål ovenpå, og dæk med låg. Lad det stå i ca. 5 min. ved svag varme, til alt er varmt og mørt.
- Servér paella med rygeostecreme og evt. ristet rugbrød