Ingredienser
4 dl piskefløde
3 blade husblas
75 g sukker (knap 1 dl)
1 stang vanilje
Jordbær:
300 g jordbær
200 g sukker
2 blade husblas
lidt frisk mynte
- Læg husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min. Hæld fløden i en gryde sammen med sukkeret.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den i gryden sammen med vaniljen.
- Bring lige til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
- Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede fløde. Lad det svale lidt.
- Fisk vaniljestangen op og fordél flødeblandingen i portionsskåle eller glas. Lad det stivne koldt.
- Læg husblassen til jordbærrene i koldt vand.
- Vend de skyllede og nippede jordbær med sukker og bring langsomt blandingen til kogepunktet. Lad det småkoge, mens der røres i 3-4 min.
- Tag det fra varmen. Knug husblassen fri for vand og rør den i jordbærrene.
- Lad dem svale, til de er lunkne, og fordél dem herefter på den stivnede fløde.
- Sæt det koldt et par timer før servering. Pynt med lidt mynte.