Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Panna Cotta med jordbær

Panna Cotta med jordbær - opskrift fra Hjemmet

Panna Cotta med jordbær

Arbejdstid: 30 min. Stivnetid: 2-3 timer Ikke fryse-egnet

4 personer
Print

4 dl piskefløde
3 blade husblas
75 g sukker (knap 1 dl)
1 stang vanilje
Jordbær:
300 g jordbær
200 g sukker
2 blade husblas
lidt frisk mynte

  1. Læg husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min. Hæld fløden i en gryde sammen med sukkeret.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den i gryden sammen med vaniljen.
  3. Bring lige til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
  4. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede fløde. Lad det svale lidt.
  5. Fisk vaniljestangen op og fordél flødeblandingen i portionsskåle eller glas. Lad det stivne koldt.
  6. Læg husblassen til jordbærrene i koldt vand.
  7. Vend de skyllede og nippede jordbær med sukker og bring langsomt blandingen til kogepunktet. Lad det småkoge, mens der røres i 3-4 min.
  8. Tag det fra varmen. Knug husblassen fri for vand og rør den i jordbærrene.
  9. Lad dem svale, til de er lunkne, og fordél dem herefter på den stivnede fløde.
  10. Sæt det koldt et par timer før servering. Pynt med lidt mynte.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Italiensk mad og Pannacotta