Pasta opskrift med persillepesto og semi-dried tomater
SPONSORERET indhold

Pasta med persillepesto og semi-dried tomater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
29. okt. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
3 | Total: 20 min

Ingredienser

1 bundt bredbladet persille
1½ spsk pinjekerner
1 dl olivenolie
½ fed hvidløg, skåret i tynde skiver
4 spsk parmesan, groft revet
salt, peber og lidt citronsaft
ca. 300 g pasta: penne – skruer, muslinger eller andet
1 porre
100-150 g semi-dried tomater
50 g parmesan, groft revet
salt og frisk kværnet peber
lidt olivenolie.

Sådan gør du

Pluk persillebladene fra stilkene. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Kom persille, pinjekerner, olivenolie, hvidløg, parmesan, lidt salt, peber og citronsaft i en blender eller foodprocessor og blend det, indtil det har konsistens af pesto.

Kog pastaen i rigeligt vand efter anvisningen på emballagen. Skær top og bund af porren. Skyl den og skær den i skiver på skrå. Kog porre-skiverne med i pastavandet de sidste 3 min. af kogetiden. Hæld pasta og porre i en sigte og lad vandet dryppe godt fra.
Vend hver portion pasta med 1-2 spsk persille pesto, semi-dried tomater og et drys revet parmesan. Krydr med friskkværnet peber og kom evt. lidt ekstra god olivenolie herpå.