Pasta med tomatbagte muslinger
SPONSORERET indhold

Pasta med tomatbagte muslinger

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er en ganske nem og velsmagende ret, hvor sovsen simrer i ovnen, mens du renser muslingerne, og muslingerne passer sig selv i ovnen, mens du koger pasta og hakker persille.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
04. jan. 2024 | Opskrift
4 personer | Total: en time, 10 min | Arbejdstid: 30 min

Ingredienser

  • 1½ kg friske muslinger
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dåse hakkeder tomater
  • 3 spsk. saltede kapers
  • ½ citron (øko)
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 bundt bredbladet persille

Endvidere:

  • 400-500 g tør, kort pasta (f.eks. penne)

Tilbehør:

  • ovnbagt blomkål (se tip)

  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og steg dem blanke olivenolie i en stor stegegryde, der kan gå i ovnen. Tilsæt tomater, skyllede kapers, fintrevet citronskal og chiliflager. Giv det et opkog, og sæt gryden i ovnen i 20-25 min.
  3. Skrub og skyl muslingerne grundigt i flere hold koldt vand, fjern ”skægget” og kassér de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank i bordet. Læg de rensede muslinger ovenpå sovsen i gryden efter de første 20-25 min., og dæk med låg. Bag retten i 10-15 min. – til muslingerne har åbnet sig – se til dem hvert 5 min. (nogen kan være lidt længere om at åbne sig).
  4. Sæt 3 liter vand og 2 spsk. groft salt over at koge. Skyl og hak persillen.
  5. Tag gryden ud af ovnen, og tag evt. muslingerne ud af skallerne – kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
  6. Kog pastaen ”al dente” (med bid) efter pakkens anvisning, og vend den afdryppede pasta sammen med muslinger og sovs.
  7. Smag til med citronsaft, salt og peber, og drys med persille. Server direkte fra gryden i dybe tallerkner med ske og gaffel.

Anbefalet til dig