Ingredienser
Arbejdstid: 35 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Oksefrikadeller:
400-500 g hakket oksekød
salt og peber
1 lille løg/rødløg (finthakket eller revet)
1 fed hvidløg (knust)
1 æg
½-1 dl mælk
3 spsk rasp
2 spsk pinjekerner (ristede og hakkede)
3 spsk hakket persille og oregano
1 spsk olivenolie til stegning
Pastasalat:
300 g kort pasta
250 g grønne bønner
1 spsk citronsaft
1 spsk balsamico
3 spsk jomfruolivenolie
1 frisk chili (finthakket)
salt og peber
500 g solmodne tomater (i både)
Gremolata:
2 spsk hakket persille
1 fed hvidløg (finthakket)
1 usprøjtet citron
- Rør kødet med 1 tsk salt og rør de andre ingredienser i. Form farsen til 24-28 små runde frikadeller og læg dem i køleskabet ½ times tid.
- Brun dem på en pande med olie, skru lidt ned og steg dem i alt ca. 8 min. Læg dem til afkøling.
- Gremolata: Bland persille, hvidløg og fintrevet citronskal.
- Kog pastaen efter pakkens anvisning og tilsæt de rensede bønner de sidste 4 min. af kogetiden. Hæld det hele i en sigte og skyl med koldt vand.
- Pisk citronsaft, balsamico og olivenolie sammen og krydr med chili, salt og peber.
- Vend pastaen og bønnerne med dressingen og tilsæt tomater. Anret med frikadeller og drys med gremolata.