Opskrift på peanutbutterkage med ananas
Foto: Sif Meincke

Opskrift på peanutbutterkage med ananas

Peanutbutterkage med ananas

Denne peanutbutterkage med ananas er både smuk og utroligt lækker. Opskrift af Annemette Voss.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 10 personer

Peanutbutterkage:
100 g smør, blødt
1 dl peanutbutter
100 g brun farin
2 æg (str. M)
½ dl sødmælk
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
140 g sød ananas, uden skræl

Chokoladeglasur:
150 g god, mørk chokolade
80 g smør

Pynt:
10 ananaskirsebær
1 spsk peanuts

Sådan gør du

Sådan gør du:

Peanutbutterkage:
 
Pisk det bløde smør, peanutbutter og brun farin luftigt. Rør æggene i et ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt mælken. ❱ Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker ned i dejen. Hak ananassen i grove stykker, og rør det hele sammen til en ensartet dej. Smør en bageform på ca. 18 cm i diameter, og drys den med lidt mel. Fordel dejen heri, og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 40-45 minutter, til kagen er gylden og giver let efter ved tryk. Afkøl kagen lidt i formen, og vend den ud på et serveringsfad.

Chokoladeglasur:
Hak chokoladen fint. Smelt smørret i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Tilsæt chokoladen, og rør det sammen til en glat chokoladeglasur. Lad glasuren svale i en lille, ren skål. Når glasuren er tyknet lidt, hælder du den over kagen. Afslut med friske ananaskirsebær og hakkede peanuts.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Chokolade, Chokoladekage og Dessert