Persillesuppe med blåmuslinger, urter og sprød croustillant
Ingredienser
2 kg danske blåmuslinger
Persillesuppe:
500ml piskefløde
500ml tynd hønsefond
1 stk bagekartoffel
1 stk løg i skiver
1 porre i tynde skiver
1/4 bundt timian
3 bundter bredbladet persille
500 g spinat.
Croustillant:
1 pakke Brick dej, kan købes ved Peter Paris i Århus, ellers kan forårsrulledej, som du finder i asiatiske supermarkeder bruges
2 salatløg
1 dl hvidvinseddike
hakket persille og estragon
1 l olie til friturestegning.
Sådan gør du
Persillesuppe:
Alle ingredienser koges op og blendes med tre bundter bredbladet persille og 500 g spinat. Suppen sigtes og køles hurtigt ned over is. Varm den op og damp blåmuslingerne her i inden servering.
Croustillant:
Sauter løgene over svag varme i smør. Når løgene er møre, tilsættes eddiken og koges helt væk. Tilsæt herefter de hakkede urter. Lad det køle af og rul det i dej
Kom olien i en dyb pande eller gryde og sauter rullerne her i. Læg dem på fedtsugende papir.
Server suppen med de sprøde croustillant og drys med diverse urter, f.eks. bredbladet persille, estragon, kørvel og brøndkarse