Petit fours i rødt og hvidt
Foto: Martin Dyrløv Festlige petit fours.

Petit fours i rødt og hvidt

Hvad er bedre end søde kager klædt i rødt og hvidt, når vi har noget, der skal fejres? De små kager ser både festlige ud og smager himmelsk.

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 25 minutter
cooking Arbejdstid: en time, 30 minutter
totaltime Total: en time, 55 minutter
plate ca. 30 små kager

Kage:

  • 175 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 1 spsk. kakao
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 175 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 dl koldpresset olie (f.eks. solsikke eller raps)
  • 2 æg str. L
  • 1 tsk. eddike
  • 1 1/4 dl kærnemælkrød farve (pasta eller gel)

Creme:

  • 1 blad husblas
  • 125 g hvid chokolade
  • 1/4 liter piskefløde

Overtræk:

  • 300 g hvid fondant eller marcipan

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 170 grader, og fór en form (22 x 30 cm) med bagepapir.
  2. Kage: Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsæt salt.
  3. Pisk sukker, vaniljesukker og smør sammen i 1 min., og pisk olien i.
  4. Del æggene i blommer og hvider, og pisk blommerne i dejen sammen med eddike.
  5. Rør melblandingen i dejen skiftevis med kærnemælken, og tilsæt rød farve. 
  6. Pisk æggehviderne (i en ren skål med rene piskeris) til blødt skum, og vend dem i dejen. Bag gerne en lille skefuld dej i mikroovnen i 30-60 skeunder, for at afprøve den røde farve.
  7. Fyld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min. Tjek, at den er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
  8. Creme: Læg husblassen i koldt vand i 5 min. Hak den hvide chokolade. Varm fløden op til lige under kogepunktet (ca. 80 grader). Hæld ca. halvdelen af den varme fløde over chokoladen, rør det jævnt, og rør resten af fløden i. Knug vandet af husblassen, og smelt den i varme chokoladecreme.
  9. Sæt cremen i køleskab eller fryser, til den er gennemkold. Pisk den kolde creme med en håndmikser, til det bliver en fast creme.
  10. Kage: Del kagen midt over i 2 stykker á ca. 22x15 cm. Læg dem sammen med 1/2 cm tykt lag creme, og sæt kagen i køleskab i 1 time. Ret kanterne til, og skær kagen i 3 stk. 4 cm brede stænger (ca. 22 cm lange).
  11. Del hver stang i 2 – en 1 1/2 cm bred og en 2 1/2 cm bred stang, og læg dem sammen igen med 1/2 cm tykt lag creme, så du har 3 aflange kager, hvor enderne ligner dannebrogsflag. Sæt kagerne i køleskab i 1 time.
  12. Overtræk: Rul fondant eller marcipan tyndt ud på et bord drysset med en smule flormelis – du skal bruge 3 stykker á ca. 16 x 24 cm. Pak kagerne ind i fondant/marcipan, og sæt dem utildækket i køleskab indtil servering.
  13. Petit fours: Skær kagerne i ca. 2 cm tykke skiver (eller 7-8 cm til portionskager).

Tips:

  • Tag alle ingredienser ud på køkkenbordet mindst 30 min. før du går i gang, så de er tempererede.
  • Fondant vil blive blød og klistret af cremen, så hvis kagerne skal kunne holde længe, bør de dækkes med et tyndt lag smørcreme eller hvid chokolade, før de pakkes ind i fondant.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Fødselsdag og Bageopskrifter