Picnicboller
SPONSORERET indhold

Picnicboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De koldthævede boller er gode at fryse. Pak dem i passende portioner, og tag dem ud, efterhånden som du får brug for dem.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
27. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
10 boller

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 30 min.
Hævetid: 15-20 timer
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede

½ liter vand
1⁄3 pakke gær
2 spsk olie
250 g groft hvedemel (grahamsmel)
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
25 g hørfrø
1½ tsk groft salt
ca. 700 g hvedemel

  1. Rør smuldret gær ud i lidt af vandet. Tilsæt olie, groft hvedemel, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og salt. Tilsæt derefter gradvist hvedemelet.
  2. Ælt dejen glat og smidig. Dejen skal være fugtig og ikke for tør. Sæt den tildækket i køleskabet i 10-15 timer eller evt. lidt længere.
  3. Ælt dejen igennem, form 10 boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade og tryk dem lidt flade. Lad bollerne hæve ca. 1 time, til de har næsten dobbelt størrelse.
  4. Bag bollerne ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Bank på bunden af en bolle. Den er færdigbagt, når det lyder hult.