
Pistaciejuletræer
Små, yndige pistaciejuletræer med marcipan, hvid chokolade og lime. Limen giver syrligt modspil til den søde marcipan og chokolade, og juletræerne er slet ikke svære at lave. Heller ikke for børn.
Ingredienser
10 små juletræer
100 g marcipan
50 g hvid chokolade
1 økologisk lime, skal og saft heraf
30 g grønne, usaltede pistacienødder
10 g flormelis evt. spiseligt sølvstøv
Sådan gør du
Riv marcipanen groft, og kom den i en skål. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og rør den i. Tilsæt limesaft og -skal. Pisk det hurtigt sammen til en ensartet masse.
Blend pistacienødder til mel, og bland det med flormelis. Ælt halvdelen af pistaciemelet i marcipanmassen, og gem resten til pynt. Sætmassen på køl et par timer.
Form massen til små juletræer, og rul dem i resten af pistaciemelet. Pynt med sølvstøv.
TIP: De usaltede pistacienødder og det spiselige sølvstøv kan købes i specialbutikker og på nettet.