Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Julekonfekt

Opskrift på pistaciejuletræer

Pistaciejuletræer

Små, yndige pistaciejuletræer med marcipan, hvid chokolade og lime. Limen giver syrligt modspil til den søde marcipan og chokolade, og juletræerne er slet ikke svære at lave. Heller ikke for børn.

Print

10 små juletræer

100 g marcipan
50 g hvid chokolade
1 økologisk lime, skal og saft heraf
30 g grønne, usaltede pistacienødder
10 g flormelis evt. spiseligt sølvstøv

Sådan gør du

Riv marcipanen groft, og kom den i en skål. Smelt cho­koladen i en skål over vandbad, og rør den i. Tilsæt limesaft og -skal. Pisk det hurtigt sammen til en ensartet masse.

Blend pistacienødder til mel, og bland det med florm­elis. Ælt halvdelen af pistaciemelet i marcipanmassen, og gem resten til pynt. Sætmassen på køl et par timer.

Form massen til små juletræer, og rul dem i resten af pistaciemelet. Pynt med sølvstøv.

TIP: De usaltede pistacienødder og det spiselige sølvstøv kan købes i specialbutikker og på nettet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Konfekt, Søde sager, Dansk mad og Dessert