Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Hævetid: 1 time
Stege/bagetid: 35 min.
10 g gær
1 1/4 dl vand (lunkent)
200 g pizzamel
½ tsk salt
Fyld:
500 g løg (fintsnittede)
1-2 fed hvidløg (fintsnittet)
1 spsk olivenolie
250 g tomater (eller champignon)
100 g ost (revet)
salt og peber
Drys:
Persille
- Rør gæren ud i vand og ælt de øvrige ingredienser i. Ælt dejen igennem i 5 min. og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
- Steg løg og hvidløg bløde og gyldne i olivenolie 15- 20 min.
- Smag til med salt og peber og lad dem køle lidt af. Tænd ovnen på 250 grader. Del dejen i to stykker, ælt dem til kugler og rul dem flade med en kagerulle. Læg dem på bageplader med bagepapir.
- Fordél løgene på dejen, men hold en kant på 1 cm fri.
- Fordél tomater eller champignon over løgene og drys med revet ost. Bag pizzaerne i 12-15 min.
- Drys med hakket persille eller persilleblade og nyd straks – evt. med en grøn salat eller en tomatsalat.