Portionstærter med forårsløg og svampe
SPONSORERET indhold

Portionstærter med forårsløg og svampe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse portionstærter smager dejligt både varme og afkølede, så de er oplagt til skovturen eller madpakken.

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
11. maj. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(6-8 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 50 min.
Stege-/bagetid: 45 min.
Fryseegnede
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g durummel
½ tsk. groft salt
125 g koldt smør
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
1 bundt forårsløg
250 g svampe (f.eks. markchampignon og bøgehatte)
15 g smør
1 fed hvidløg
1-2 spsk. friske timianblade
evt. 50 g parmesanost
salt og peber
Creme:
2 æg
2 dl fløde
3 spsk. bredbladet persille
1 knsp. paprika

  1. Tærtedej:
    Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik den, så den passer til dine forme (10-12 cm i diameter). Læg dejen i formene, og tryk den godt ind i kanterne. Skær overskydende dej fra, og prik bundene med en gaffel. Sæt dem i køleskabet i 1 times tid eller i fryseren i 20 min.
  3. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker.
  4. Brun svampene på en pande med smør, og krydr med knust hvidløg, timian, salt og peber. Tag panden af varmen.
  5. Creme:
    Blend æggene med fløde og persilleblade, og smag til med paprika, salt og peber.
  6. Bag tærterne blindt (se nederst) ved 180 grader i 10 min. Fjern papir og bønner, og bag i yderligere 5 min.
  7. Vend forårsløg sammen med svampe, og fordél blandingen i tærtebundene. Hæld cremen ved, drys evt. med friskrevet parmesanost, og bag tærterne i ca. 25 min.