Postej opskrift
Foto: Mikkel Adsbøl Postej med ristede champignon og sprød skinke

Postej med ristede champignon og sprød skinke

Spis lidt postej med sprød skinke og champignon ovenpå en kvart skive rugbrød. Skinken er god at bruge i stedet for bacon. Den er rig på protein, den bliver sprød som skinke, men indeholder færre kalorier en bacon.

printer Print
plate 24

300 g lever (f.eks. kalv el. kylling)
1/4 løg
100 g æble (1 lille)
150 g hakket kalv og svin eller kylling
20 g rugmel
1 æg
1 dl. mælk
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk salt
lidt peber
2 foliebakker (20 cm lange)
500 g champignon
20 g flydende oliemagarine
150 g lufttørret skinke
lidt salt og peber

Sådan laver du postej

Skær lever i tern og kom det i en røreskål. Riv løg og æble på den grove side af et rivejern. Kom det i skålen sammen med resterende ingredienser. Blend det hele med en stavblender. Du kan vælge at blende den groft eller helt jævn. Postejfarsen bliver flydende som en kage i konsistens.
Fordel postejen i de to forme eller i 24 muffinsforme. Stil formene nederst i ovnen og bag dem ved 180 grader i 35 min.

Rens champignonerne og del dem. Rist dem på en pande i fedtstof. Læg dem på en tallerken. Rist den lufttørret skinke på en tør pande ca. 1-2 min på hver side.

Servér postejen lun pyntet med champignoner og sprød skinke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julefrokost, Smørrebrød, Kalv, Dansk mad og Frokost