Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Dej:
175 g smør
150 g sukker
1 spsk vaniljesukker
4 æggeblommer
250 g mel
3 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 ½ dl mælk
Fyld:
4 æggehvider
200 g sukker
½ kg rabarber
300 g jordbær
100 g smuttede mandler
Til formen:
smør og rasp
- Rør blødt smør cremet med sukker, vaniljesukker og æggeblommer. Bland mel med bagepulver og salt og rør det i smørcremen skiftevis med mælken.
- Smør en springform (26 cm) med smør og drys med rasp. Fordel dejen i bunden af formen og glat den med en dejskraber.
- Pisk æggehviderne halvstive, tilsæt sukker lidt efter lidt og pisk det til marengs.
- Skær de skyllede, aftørrede rabarber i tynde skiver og del de rensede jordbær i kvarter. Vend rabarber, jordbær og grofthakkede mandler i marengsmassen.
- Fordel frugtmarengsen oven på dejen og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Dæk evt. kagen med et stykke stanniol undervejs, hvis overfladen begynder at blive for mørk.
- Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad den hvile i formen 10 min., før kanten løsnes med en kniv, og formen åbnes. Server kagen afkølet.